De Mexicaanse administratieve rompslomp…

Wat je misschien niet weet, is dat we er onze missie van hebben gemaakt om alle immigratiekantoren in Mexico te bezoeken. Na het immigratiekantoor in Cancun, het immigratiekantoor in Campeche, moet ook het immigratiekantoor in Tuxtla Gutiérez er aan geloven.

We trachten nu reeds 5 weken een kaart voor tijdelijk verblijf in Mexico aan te vragen. Nadat we eindelijk achter de effectieve procedure zijn gekomen voor deze aanvraag, worden we steeds van het kastje naar de muur gestuurd. Het probleem ligt echter niet enkel bij de immigratiedienst, het duurt hier namelijk 10 dagen om een foto op een papier te kleven. Misschien zit het klimaat er dus ook voor iets tussen…

Een quote van een taxichauffeur: “Schuif wat extra pesos onder tafel, dan gaat alles sneller verlopen” (maar dan in het Spaans). Alsook “Het is best als je iemand kent bij het kantoor…” Beide zaken zijn voor ons geen optie.

Vandaag zijn we voor de vierde keer op bezoek geweest bij de immigratiedienst in Tuxtla Gutiérrez, deze keer met succes:

lidewij-tarjeta

De Mexicaanse administratieve rompslomp, en wij dachten dat Belgie er wat van kon…

Leave a comment